Tu página de

Justin
Timberlake

en español

Galería, Noticias

Crónica e imágenes: «The 20/20 Experience» World Tour en Arnhem, 18 de abr.

Justin Timberlake strak en vlekkeloos

Spits Nieuws — Na een opwarmend, volledig uitverkocht, optreden in het Gelredome maakte Amsterdam zich gisteravond op voor hun optreden van Justin Timberlake van de The 20/20 Experience World Tour. De stapels blikjes, flesjes en etensresten bij de ingang getuigen hoe lang de eerste fans al voor de deur stonden om een plekje te bemachtigen bij het optreden van de superster in de tot de nok toe gevulde Amsterdamse Ziggo Dome.

In de minuten voorafgaande aan het optreden is de afwachtende spanning voelbaar, gierende ontlading volgt op het moment dat Justin Timberlake precies op tijd op het podium staat. Vanaf het moment dat de eerste noten door de speakers knallen, het immens grote 3D projectiescherm oplicht en de lichtstralen door de zaal heen schieten, is het duidelijk dat het een spectaculaire show zal worden. Het publiek wordt overspoeld met een bijna overweldigende combinatie van muziek en impressies op de schermen waarbij het bijna voelt alsof je onderdeel bent van een videoclip.

Charismatisch

Het is duidelijk dat het geen performance is waar het publiek enkel als toeschouwer of klapvee aanwezig is, ze zijn echt onderdeel van de hele show. Timberlake weet de gehele zaal te charmeren met zijn charisma en humor en te activeren door de aanwezige fans actief te betrekken bij het optreden. Of het nu mee zwaaien, mee zingen of mee springen is, het publiek is als was in de handen van Justin Timberlake. Gedurende het hele optreden blijft hij het publiek bewust betrekken bij het optreden, met af en toe een «Amsterdam» er tussendoor, maar het is bijna overbodig. Bij iedere herkenning, iedere bijzondere dansbeweging klinkt er automatisch luid gegil door de zaal bestaande uit voornamelijk vrouwelijke fans.

Geen tijd om te slapen

Tijdens het gehele optreden is er geen enkele kans om even in te dutten. Van begin tot eind is het een optreden vol energie. Met een aaneenschakeling van muziek en dans. Waar het voor de pauze bijna wachten is op en ballade om niet naar adem toe hoeven happen om het geweld aan alle impressies te verwerken, is er na de pauze –waarna het publiek overigens moeiteloos de draad weer oppakte- meer rust. Iets minder heftig, maar niet minder spectaculair.

Het uitzinnige publiek wordt nog enthousiaster op het moment dat een deel uit het podium naar boven komt en langzaam door de zaal beweegt. Met daarbovenop niet alleen de zanger, maar ook dansers en achtergrondzangers. De performance voortzettend in de lucht van de Ziggo Dome. De zorgvuldig afgetapte vakken met strenge bewaking deden vermoeden dat Justin Timberlake zich wel eens door de zaal kon gaan bewegen, maar dat het op deze manier zou zijn, dat verraste het hele publiek. Het bewegende podiumdeel was niet alleen indrukwekkend, ook functioneel, het was nog een manier om contact te maken met de hele zaal.

Energiek

Vervolgens laat Justin Timberlake zien dat hij de zaal ook zonder orkest, dansers en achtergrondzang prima kan boeien. Met uitsluitend een akoestische gitaar, op een klein podium aan de andere kant van de zaal en een simpele verlichting covert hij onder meer Elvis Preseley’s Heartbreak Hotel en Michael Jacksons Human Nature. De tweede helft sorteert al voorzichtig voor op het einde, zonder enig moment saai te worden of te verslappen. Er komt meer verdieping in het optreden. Nieuwe nummers die de zaal met iets meer moeite meezingt, worden afgewisseld met bekende hits als Cry me a River. Natuurlijk mag ook dans niet ontbreken in een show van Justin Timberlake. Was dat in de eerste helft al ruimschoots aanwezig, in de tweede helft doet hij daar nog een schepje bovenop. Maar het is niet alleen maar rust en bezinning, het optreden eindigt met evenveel energie als het begonnen is.

Ondanks de, voor Nederlandse begrippen, wellicht overdadige aankleding, is het op geen enkel moment plat, kitscherig of smaakloos. Justin Timberlake is een performer met grote klasse en gevoel voor elegantie en stijl. Hetzelfde geldt voor zijn dansers en The Tennessee Kids, die de artiest zowel muzikaal als vocaal ondersteunen. Het is een absoluut gentleman’s optreden.

Strak en vlekkeloos

Het optreden van Justin Timberlake is strak en vlekkeloos, maar het geeft zeker niet het gevoel alsof je een cd opzet. De ondersteuning van The Tennessee Kids, bestaande uit onder meer drums, gitaren, een orkest en zang geeft de show en de nummers een hele andere dimensie. Meer power en meer pit waardoor het repertoire zelfs af en toe een rocksound krijgt. Hierdoor komen de nummers nog meer tot leven tijdens deze live act. Niemand wordt teleurgesteld dankzij de mix van oude hits zoals Señorita, LoveStoned, Sexy Back en nieuwe nummers als Mirrors en Suit & Tie.

Justin Timberlake laat zien dat hij een performer pur sang die niets aan het toeval overlaat. Alles begint precies op tijd, de dans moves zijn super strak en de dynamiek in het optreden is goed opgebouwd. Vanaf het moment dat Timberlake op het podium staat overspoeld hij het publiek met een overweldigende combinatie van topentertainment. Natuurlijk bedankt hij het Amsterdamse publiek met de woorden dat ze echt Amazing is en doet dit met zo’n overtuigingskracht dat je geen enkel moment het idee hebt dat hij dit tegen ieder publiek zegt. Dit is een optreden dat je wel tot de laatste minuut wilt volgen en niet vroegtijdig de zaal verlaat om sneller de parkeergarage uit te zijn.

Relacionado Más noticias

Comentarios Di lo que piensas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

  • Puedes utilizar estas etiquetas para dar formato a tu comentario: <b> <cite> <code> <i> <strike>
  • La dirección de correo electrónico es necesaria pero no se publicará
  • ¡No seas malo!
Conversación con 1 comentario...

Timberbot

¡Hola! ¿Qué te ha parecido esta noticia?

Anuncios Actualizaciones del sitio y otros anuncios

Buscamos editores y editoras para la página web; te centrarías en la traducción de artículos y entrevistas en inglés relacionadas con cualquier aspecto de actualidad que gire en torno a Justin Timberlake: música, cine, deportes, moda, eventos, etcétera.

Si quieres formar parte del equipo de publicación de la web, tienes un nivel medio-alto de inglés y suficiente disponibilidad: contacta con nosotros.

¡Únete al equipo!